Passa al contingut principal

Any 1957


Primera edició de "Guía de campo de las aves de España y Europa" de Peterson, Mounfourt i Hollom


En 1911 l’Ajuntament de València comprà Devesa i el llac de l’Albufera a Patrimoni de l’Estat per 151.160,75 pessetes, entre les clàusules signades figurava que la ciutat es comprometia a conservar íntegrament els boscos i el llac, no es podia canviar l’ús del sol. 

Si volien urbanitzar devien revisar eixe conveni vigent entre Patrimoni Forestal de l'Estat i l'Ajuntament, a més devien adequar-lo a la llei Règim Local de 1955 i a la Llei de Boscos i Muntanyes de 8 de juny. Fins aleshores el compromís adquirit era que mentre fora terreny forestal calia repoblar-lo i sanejar-lo, devien reconstruir la duna litoral, habilitar vies de comunicació i fer una Caserna Forestal al Saler


Eric Hosking


La Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO) posà en marxa el Centre de Migració de les Aus. Van negociar amb el Ministeri d'Agricultura i amb l'editorial catalana OMEGA la publicació de "Guía de campo de las aves de España y Europa" de R. T. Peterson, G. Mounfourt i H. Hollom, traduïda per Mauricio González-Gordon, l'original s’havia publicat en Gran Bretanya en 1955. Aquesta guia ha venut més d’un milió d’exemplars i s’ha traduït a dotze llengües.
Aquest any es va organitzar la tercera expedició a Doñana. Valverde anà amb els millors naturalistes europeus: Guy Monfort, Roger Peterson, Max Nicholson, Lord Alanbrooke o Julian Huxley, primer director general de la UNESCO. El fotògraf Eric Hosking va filmar el documental "Wild Spain" on per primera volta es veia una Àguila imperial (Aquila adalberti) al seu niu i passejà per tot el món les riquesses naturals dels aiguamolls andalusos. Guy Mounfort va publicar aquest any el llibre "Portrait of Wilderness" (Retrat d'una Terra Salvatge), amb les fotos d'Eric Hosking, en el qual es narren les tres expedicions a Doñana.
La Direcció General de Radiodifusió va realitzar les primeres proves a València i Alacant per a instal·lar repetidors de televisió. Les emissions havien començat a Madrid l'any anterior. El mes de setembre d’aquest 1957 es va emetre el primer espai informatiu de TVE sota el format i nom de TELEDIARIO.


Nuclear de Mayak


El 29 de setembre la planta nuclear de Mayak prop de la ciutat de Cheliábinsk (URSS) va haver-hi una explosió que deixà 470.000 persones exposades a la radiació i 200 civils moriren per càncer. Fins a 2020 està considerat com el tercer pitjor accident nuclear de la història.


Sputnik 1


El 4 d'octubre la Unió Soviètica va posar en òrbita el Sputnik 1, va ser el primer satèl·lit artificial, mitjançant el qual transmeteren senyal de televisió per tot el món amb els símbols comunistes i l'himne de l'URSS. Un mes després llançaren el Sputnik 2 amb la gosseta Laika com tripulant i el mes de desembre botaren el primer vaixell trencaglaç atòmic. 

Comentaris